Εάν υπάρχει ένας ‘μπαμπούλας ομορφιάς’ που μπορούμε όλοι να συσχετιστούμε μαζί του, αυτό πρέπει να είναι οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια.

 

 

 
Η καλύτερη αντιμετώπιση για τους μαύρους κύκλους.
Εάν υπάρχει ένας ‘μπαμπούλας ομορφιάς’ που μπορούμε όλοι να συσχετιστούμε μαζί του, αυτό πρέπει να είναι οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια.  

Ο μεγαλύτερος δείκτης μιας άγρυπνης νύχτας, μιας αγχωτικής εβδομάδας ή ενός ξέφρενου Σαββατοκύριακου, φαίνεται να είναι οι μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια μας, οι οποίοι καταφέρνουν μειώσουν αισθητά την ομαλότητα και τη χροιά της επιδερμίδας.

Αλλά τι πραγματικά είναι αυτό που προκαλεί τους μαύρους κύκλους;

Αποδεικνύεται ότι, ενώ αυτές οι μικρές σκιές μπορούν να προκληθούν από τα γονίδια μάς, υπάρχει επίσης ένας σημαντικός αριθμός διαφορετικών παραγόντων, που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής μας, που μπορούν να εντείνουν την εμφάνιση τους και να τους κάνουν πιο ορατούς.

Το κάπνισμα και το αλκοόλ (ειδικά το κόκκινο κρασί), είναι βασικοί ένοχοι, όπως και το να ακολουθείς μια δίαιτα, χωρίς ζωτικά θρεπτικά συστατικά και λιπαρά οξέα. Αλλά ίσως η μεγαλύτερη αιτία που προκαλεί τους μαύρους κύκλους είναι η ποσότητα του ύπνου που παίρνουμε καθημερινά - πολύ λίγο και είστε σε καλό δρόμο για να δημιουργήσετε αυτές τις αποκαλυπτικές σακούλες κάτω από τα μάτια!

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μια νύχτα χωρίς ύπνο, αποσυντονίζει τους Κιρκαδικούς ρυθμούς μας. Αυτοί οι ρυθμοί είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο όλων των διαδικασιών του σώματός μας, όλο το εικοσιτετράωρο, συμπεριλαμβανομένης και της διαδικασίας αποκατάστασης και επούλωσης της επιδερμίδας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ κοιμόμαστε, το δέρμα μας έχει προγραμματιστεί να αναγεννάται, οπότε όταν πετάμε τους ρυθμούς μας εκτός, χάνουμε δυστυχώς αυτή την ζωτική λειτουργία.

"Η κούραση δημιουργεί μια πίεση στα μάτια και όταν τα μάτια είναι συνεχώς σε ένταση, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μαύρους κύκλους, πρήξιμο και ξηρότητα. Ο «ύπνος ομορφιάς» δεν είναι μύθος! Ο ύπνος αποτελεί το χρόνο για αναγέννηση, επούλωση και ανανέωση και είναι απαραίτητος για τη ρουτίνα ομορφιάς όλων", λέει η Noella Gabriel Founder της ELEMIS.

Γνωρίζουμε ότι πιθανότατα δεν έχετε την πολυτέλεια να βρείτε το μαξιλάρι για έναν ειρηνικό 8ωρο ύπνο κάθε βράδυ - μερικές φορές, η ζωή απλά μπαίνει στη μέση!

Για το λόγο αυτό, έχουμε συγκεντρώσει μαζί δυο αγαπημένα μας προϊόντα για τη ρουτίνα περιποίησης των ματιών σας, προκειμένου να σας βοηθήσουμε να ενδυναμώσετε το λεπτό δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών σας, να αυξήσετε τα επίπεδα ενυδάτωσης και να συγκαλύψετε τυχόν σκιές με ένα μικρό τέχνασμα φωτεινότητας. Διαβάστε παρακάτω για τις επιλογές, που αποτελούν την πιο σύντομη διαδρομή για ανακτήσετε τη χαμένη λάμψη...

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ: 
1. Συγχρονιστείτε

Η νέα PeptideEye Recovery Cream έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να επαναφέρετε το δέρμα σας ξανά σε σωστή λειτουργία, μετά από διαταραχές του ύπνου σας, που επηρεάζουν τον φυσικό Κιρκαδικό ρυθμό σας.

Αυτή η ελαφριά, εύκολα απορροφήσιμη κρέμα, περιέχει το βασικό μας συστατικό Peptide⁴, που βοηθά στην αποκατάσταση της ισορροπίας του δέρματος, καθώς και τα εκχυλίσματα Hawkweed και Daisy που βοηθούν στη φωτεινότητα και τη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων. Ενισχυμένη με θρεπτικά έλαια για την επιδερμίδα, αποτελεί επίσης μια ισχυρή  ενυδατική λύση.

2. Αποσυμφόρηση και λάμψη

Το δροσιστικό τζελ Superfood Matcha Eye Dew «ξεδιψά» αμέσως και ενυδατώνει την θαμπή, κουρασμένη περιοχή των ματιών καθόλη την ημέρα. Βοηθά στη μείωση του πρηξίματος και ενισχύει τη φωτεινότητα, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τα ορατά σημάδια κούρασης. Ελαφριά σύνθεση, απορροφάται εύκολα και ενισχύει τέλεια το μακιγιάζ και δεν μουτζουρώνει όταν εφαρμόζεται πάνω από το μακιγιάζ. Τέλειο, για μια γρήγορη αναζωογονητική αίσθηση pick-me-up, η περιοχή γύρω από τα μάτια παραμένει αναζωογονημένη και με ξεκούραστη όψη.